Venezuela'ya Afra Tafra Sökmüyor
Venezuela'ya afra tafra sökmüyor
Venezuela***8217;da referandum öncesi gözlemci sıfatıyla bulunan İspanyol Halk Partisi Milletvekili Luis Herrero, seçimlerde tarafsızlığını korumadığı gerekçesiyle Venezuelalı otoritelerce ülkeden kovuldu.
soL (DIŞ HABERLER) Venezuela***8217;da otoriteler, "barış iklimini ve seçim sürecinin normal gelişimini muhafaza etmek için" Avrupalı parlamenter Luis Herrero***8217;nun ülkeyi terk etmesi gerektiğini açıkladılar. Karar Venezuela devletince gece saatlerinde açıklandı.
İspanya***8217;nın Halk Partisi milletvekili olan Herrero, Chavez***8217;i ***8220;hiçbir demokratik kıstasa uyması mümkün olmayan, bir diktatörün tipik özelliklerine sahip olmak"la itham etmişti.
Halk Partisi***8217;nin Venezuela***8217;daki Chavez karşıtı ***8220;Önce Adalet***8221;, ***8220;Yeni Bir Zaman***8221; gibi partilerle çok güçlü ilişkileri var. Luis Herrero, Venezuela***8217;da önümüzdeki seçim sürecinde, sürecin adil ve demokratik yürüdüğünü gözetecek, Avrupalı uluslararası gözlemci statüsüyle bulunuyordu. Pazar günü, devlet başkanı da dahil bazı devlet görevlilerinin tekrar seçilebilmesine olanak verecek bir anayasa değişikliği için referanduma gidilecek.
Telesur televizyonuna konuşan Venezuelalı bir uzman, ***8220;Gözlemciler buraya süreci dikkatle izlemek ve sonra da seçimlerdeki dengeye dair bir rapor götürmek üzere gelirler" diye belirterek, gözlemcilerin seçim otoritesinin kararlarını ve da süreci yargılamak hakkına sahip olmadıklarını söyledi.
Luis Herrero***8217;nun babası, Franco döneminde yasal olarak izin verilen tek parti olan harekette genel sekreterliğe dek yükselmiş bir falanjistti.
www.sol.org.tr
"İşçi sinifi tarihun itici gücidur ve tarihun akişini değişturecek siniftur dedum diye "Halkun öteki kesumi yatup, ense yapacak" demedum. Köylü, memur, genç, öğrenci, sanatkâr, kuçuk esnaf... Hayde herkes tribündeki yerini alsun."
Laz Marks
|