![]() |
|
|
#1 |
|
Portakal Satın Alırken
Southampton sokağı boyunca çöken sarı sisin içinden birdenbire lambalı bir meyve arabası çıktı ve kesekağıtlarını parmaklayan yaşlı bir pasaklı. Aradığını birdenbire bulan biri gibi şaşıp donakaldım. Hep portakal olsun isterdin hani! Avuçlarıma sıcağı hohladım ve araştırdım ceplerimi. Tutarken elimde bozuk paraları sıkı sıkı fiyatına baktım ve düzensiz rakamları gördüm bir gazete kağıdına kömürle yazılı, bu ara hafiften ıslık çaldığımı bile fark ettim, ve bir anda baktım acı gerçek apaçık önümdeydi: Bu kentte sen yoksun ki!
"İşçi sinifi tarihun itici gücidur ve tarihun akişini değişturecek siniftur dedum diye "Halkun öteki kesumi yatup, ense yapacak" demedum. Köylü, memur, genç, öğrenci, sanatkâr, kuçuk esnaf... Hayde herkes tribündeki yerini alsun." Laz Marks [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
![]() |
| Anahtar Kelimeler: alirken, bertolt, brecht, portakal, sair, satin, siir, siirleri |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alırken, bertolt, brecht, portakal, satın, şair, şiir, Şiirleri |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|