Anasayfa Radyo Ada Bugünki Mesajlar Temel İlke ve Kurallarımız
Geri git   GelecekSosyalizm.Net > ..::Teorik Gelişim::.. > Kadın ve Mücadele

Konu Bilgileri
Kısayollar
Konu Basligi Kağıt Mendil Satan Kadına Polis Şiddeti
Cevaplar
0
Sonraki Konu
sonraki Konu
Görüntüleyenler

Görüntüleme
188
Önceki Konu
önceki Konu

Seçenekler Stil
Alt 08-16-2011, 04:08   #1
Kullanıcı Profili
yagmur
Senior Member
Özgür Bir Gelecek Gelecek Sosyalizm..
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1348
Teşekkür Detayları
Tesekkür: 77
26 Mesajina 27 Tesekkür Aldi
Standart Kağıt Mendil Satan Kadına Polis Şiddeti

Kağıt mendil satan kadına polis şiddeti

Türkiye'de kadınların özgürlük alanı giderek daralıyor. Kadınlar, şiddete uğradığında karakola veya herhangi devlet birimine başvurmalarının çözüm üretmeyeceğini de biliyorlar. Zira, şiddete çoğu kez polis tarafından maruz kalıyorlar. Tarlabaşı'nda bir tezgah kurarak sigara satmaya çalışan Selma Yıldırım da polis şiddetine uğradı. Polisler, Yıldırım'ın 13 yaşındaki çocuğunu da annesine şiddet uyguladıktan sonra gözaltına aldılar. Selma Yıldırım, yaşadıklarını ANF'ye anlattı...

Oturduğu Tarlabaşı'nda çocuklarına ve hasta eşine bakabilmek için sokakta kurduğu tezgahta sigara satan Selma Yıldırım, Taksim Merkez İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sivil polisler tarafından önce ağza alınmayacak küfürlere maruz kaldı; daha sonra tartaklanarak darp edildi. Bununla yetinmeyen sivil polisler, olay yerinde toplanan insanların tepki göstermesi üzerine, Selma Yıldırım'a gözdağı vermek için kendisine tezgahta yardım eden 13 yaşındaki oğlunu apar topar gözaltına aldı. Selma Yıldırım, aynı çevrede tezgah açıp sigara satan üç kişiye dokunmayan sivil polislerin kendisini hedef seçtiğine dikkat çekerek, ***8220;Polisler kimliğime baktı ve memleketimden dolayı Kürt olduğumu anlayınca, beni tartaklayarak 'bu paralarla PKK***8217;yi mi doyuracaksın' dediler***8221; diye konuştu.

HASTA EŞİNE VE ÇOCUĞUNA BAKABİLMEK İÇİN...

Dört çocuk annesi 47 yaşındaki Selma Yıldırım sara hastası olan eşinin tedavisi ve kötü olan ekonomik koşullarını düzeltmek için dört ay önce Diyarbakır Bismil ilçesinden İstanbul***8217;a göç etmiş. Ameliyatlı olduğu için fazla ayakta kalamayan Yıldırım çocuklarını doyurabilmek için yerleştiği Tarlabaşı'nda sigara, selpak ve çakmak tezgahı açtı. Ancak birkaç ay rahat çalışabilen Yıldırım'ın huzuru bir hafta önce polisin kendisini hedef seçmesiyle bozuldu.

'DİYARBAKIRLI OLDUĞUMU ÖĞRENİNCE KONUŞMALARI DEĞİŞTİ'

Selma Yıldırım, olayla ilgili şunları anlattı: ***8220;Akşam saat 22.00 sıralarında açtığım tezgahımda sigara satarken 3 sivil polis yanıma geldi. Tezgahı kaldırmamı istediler. Ameliyatlı olduğumu, başka bir işte çalışamayacağımı, çocuklarımı doyurmam gerektiğini söyleyince kimliğimi istediler. O ana kadar her şey normal gidiyordu. Diyarbakır Bismil'li olduğumu görünce 'siz' diye hitap eden polis birden konuşma tarzı değiştirdi ve kimliğimi elinde tutan polis, 'Demek Diyarbakırlısın***8217; diyerek sesini yükseltmeye başladı. Ben de Diyarbakırlı olmanın suç olduğunu bilmediğimi söylediğimde, ***8216;Kes sesini seni duvara yapıştırırım***8217; diye tehdit etmeye başladı. Onlara terbiyeli konuşmalarını söylediğimde ise biri beni iteklerken bir diğeri, ***8216;nedir bu sizden çektiğimiz***8217; diyerek ağır ifadeler kullanmaya başladı. Bana yardım etmek için tezgahta bulunan 13 yaşındaki oğlum F.Y araya girmeye çalıştığında polis çocuğumu boğazından tutarak duvara yapıştırdı. Şiddet karşısında tepki gösterdiğimde ise bu kez beni itekleyerek duvara yapıştırdılar ve takviye ekip istediler.***8221;

MEĞER SELPAK VE SİGARA PARALARI PKK'YE GİDİYORMUŞ!

Olay anından beş dakika sonra Beyoğlu İlçe Emniyet Asayiş Büro***8217;ya bağlı bir sivil polis ekibinin daha geldiğini söyleyen Yıldırım şöyle devam etti: ***8220;Üç kişiydiler. Arabadan indiler. Aralarında esmer, uzun boylu ve yapılı bir polis beni duvara doğru tutan polisin yanına hızlıca yaklaşarak beş dakika konuştuktan sonra yumruğu sıkarak yanıma geldi. Koluma yumruk indirerek, 'Bir kelime daha söylersen senin dişlerini kırarım***8217; diyerek beni tekmelemeye başladı. Derdimi anlatmaya çalışınca, 'Adi, şerefsiz bu paraları ne yapacaksın? PKK***8217;yi mi doyuracaksın?***8217; diye çıkıştı. Benim çığlıklarım üzerine kahveden çıkan ve sokaktan geçen insanlar etrafta toplandı. Aralarında tepki gösterenler olunca beni gözaltına almaya çalışan polisler bu kez bana gözdağı vermek için, 13 yaşındaki oğlumun boğazını sıktılar ve tartaklayarak gözaltına aldılar***8221;.

Saatlerce oğlunu karakolda rehin tutan polisin kendisini arayarak karakola gelmesi şartlıyla oğlunu serbest bırakacaklarını söylediklerini aktaran Yıldırım, ***8220;Onların amacı beni karakola kadar getirip orada darp etmekti. Gitmedim. Oğlumu 80 TL para cezasıyla eve bıraktılar***8221; dedi.

'BOYNUMU SIKTILAR, ANNEME KÜFÜR ETTİLER'

Polisin kendisini Taksim Çocuk Amirliğine götürdüklerini anlatan F.Y ise hala o günün korkusunu üzerinden atamadı: ***8220;Beni duvara yapıştırdıktan sonra boğazımı sıkarak arabaya aldılar. Yol boyunca küfür ettiler. Karakolun içinde bana sürekli bağırıyorlardı. Anneme küfür ediyorlardı. Çok kortum. Hiç bırakmayacaklarını sandım."

Bu olaydan iki gün sonra bu kez de Tarlabaşı'nda bulunan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin gelip tezgahını kaldırmaları için baskı yaptıklarını anlatan Yıldırım, ***8220;Bir üst sokakta aynı benim gibi tezgah açan Ordulu ve Tekirdağlı iki adam var. Onlara nedense dokunulmuyor. Bana baskı kurmalarının tek sebebi Kürt oluşumdur. O gün de beni çalıştırtmadılar. Eve ekmek götüremedim. Ben sadece bana eşit davranılmasını istiyorum. Madem diğer tezgahları kaldırmıyorlar bizimkine de dadanmasınlar. Burada her an polis baskınına uğrayacağım korkusuyla çalışıyorum. Bize hiçbir yerde rahat yok mu?***8221; diye konuştu.

ANF - Zeynep Kuray / 15.08.11

--------------------------------------------------------------------------------
yagmur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anahtar Kelimeler: , , , , ,

Bookmarks

Etiketler
kadina, kadına, kağıt, kagit, mendil, polis, satan, siddeti, Şiddeti

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil