![]() |
|
|||||||
| Haber Arşivi Güncelliğini yitirmiş haberlerin toplandığı bölüm.. |
|
|||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Erdoğan Ankara'nın doğusunu polisle geziyor
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Erdoğan'ın son gezisi polis kordonunda geçti Başbakan Erdoğan Ankara'nın doğusuna gitmekle övünüyor ancak Diyarbakır'a yapacağı ziyaret öncesinde kentte "sıkıyönetim" var. soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Tayyip Erdoğan katıldığı seçim mitinglerinde yaptığı konuşmalarda muhalefete "Ankara'nın doğusuna gidemezler" diyerek yüklenmeyi sürdürüyor. Ancak Erdoğan'ın Cumartesi günü miting yapacağı Diyarbakır'da fiili sıkıyönetim ilan edildi. Emniyet kuvvetlerinin alarma geçirildiği kentte belirtilirken sokaklarda ve ana caddelerde gelişigüzel aramalar başlatılırken, kent giriş çıkışlarında da otomobiller ve yolcu otobüsleri durduruluyor yolcular araçlarından indirilerek aranıyor. Diyarbakır Nöbetçi Mahkemesi polise süresiz arama izni verirken, Mardin, Batman ve Urfa'dan kente takviye polis getirildiği, bunların bir kısmının özel timler olduğu belirtiliyor. Diyarbakır'da görevli polislerin izinleri de Erdoğan'ın ziyareti boyunca iptal edildi. Kentin tüm ara sokak ve caddelerinde aramalar yapan polis ortada hiçbir işlenmiş suç yokken insanları "şüpheli" diyerek gözaltına alıyor. Perşembe gecesi ev baskınları da düzenleyen polis, Erdoğan'ın geçeceği güzergahlarda yaya ve araç trafiğini sınırlandırmış durumda. TRT Şeş de Erdoğan'ın hizmetinde Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde polis gibi TRT Şeş de yoğun mesai yapacak. TRT Şeş, Cumartesi günü yapılacak mitingi Kürtçeye çevirerek naklen yayınlamaya hazırlanıyor. "Gelince halka ne diyecek?" DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Emine Ayna, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve alt kademe belediye başkanları Sümer Park Kentsel Gelişim Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek Erdoğan'ın Diyarbakır'a yapacağı ziyareti değerlendirdiler. Eşbaşkan Türk yaptığı konuşmasında Erdoğan'ın Diyarbakır halkına anlatacağı birşey olmadığını belirtti. Türk, Kürt halkının talepleri olduğunu ancak Erdoğan'ın bu taleplere hiçbir cevabı olamayacağını söyledi. Erdoğan'a "vaat ettiğin ne?" sorusunu yönelten Türk, "Gelip burada ne söyleyecek. Başbakanın halka verdiği bir şey yoktur. 30 yıldan beri demokrasi ve özgürlük için bu halk bedeller ödedi. Ama Erdoğan bunu görmemezlikten geliyor" dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise Erdoğan'ın ziyaretinin nedeninin seçim olduğunu bu nedenle kendisini karşılamayacağını söyledi. Protesto gösterileri olacak Öte yandan Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti boyunca kentte protesto gösterilerinin düzenlenmesi bekleniyor. Erdoğan'ın bir önceki gezisinde kentte olaylar çıkmış, esnaf kepenk kapatmıştı. Erdoğan'ın bu defa da benzer bir tablo ile karşılaşması güçlü bir ihtimal. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
"İşçi sinifi tarihun itici gücidur ve tarihun akişini değişturecek siniftur dedum diye "Halkun öteki kesumi yatup, ense yapacak" demedum. Köylü, memur, genç, öğrenci, sanatkâr, kuçuk esnaf... Hayde herkes tribündeki yerini alsun." Laz Marks [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
![]() |
| Anahtar Kelimeler: dogu, erdogan, gezi, polis, secim, sikiyonetim, tayyip |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ankaranın, doğu, doğusunu, erdoğan, gezi, geziyor, polis, polisle, seçim, sıkıyönetim, tayyip |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|