|
|||||||
|
|||
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
12 Eylül'de Referandum Sandığına Değil, Sokağa, Hesap sormaya!
AKP Hükümetinin, yargı mekanizmasını kendi çıkarlarına göre düzenlemeye yönelik anayasa değişiklik paketi, Anayasa Mahkemesi'nin politik müdahalalerinin ardından 12 Eylül 2010'da referanduma sunuluyor. Partimiz, 12 Eylül Anayasası'nın özünde hiçbir değişikliğe yol açmayan, sadece belli kurumlar üzerinde hükümetin otoritesini tesis etmeye yönelik bu paketi onaylamamaktadır. AKP, 12 Eylül'le hesaplaşmıyor, 12 Eylül kurumlarını kendi çıkarları için ele geçirmeye çalışıyor. YÖK örneği gösteriyor ki, 12 Eylül kurumları, ister generallerin ister AKP'nin denetiminde olsun, aynı faşist işleyiş sürmektedir. Generallerin güdümünde bir yarıaskeri rejimin karşısında, hükümetin güdümünde bir polis devleti, halklarımızın seçeneği olamaz. Biz böyle bir değişim istemiyoruz. Sorun, 12 Eylül'ün tüm kurum ve kuruluşlarıyla lağvedilmesidir. CHP ve MHP'nin oluşturduğu 'Hayır' cephesi, 12 Eylülcü yarıaskeri faşist anlayışın olduğu gibi sürmesini savunuyor. Halklarımızın AKP'ye yönelik tepkilerini 'Hayır' cephesinde biriktirerek, krizdeki rejime soluk aldırmaya çalışıyorlar. Partimiz, egemen sınıflar arasındaki bu dalaşta, 12 Eylül rejiminden gerçekten hesap sormayı hedefleyen bir üçüncü cephenin açılması için anayasa referandumunu BOYKOT çağrısı yapmaktadır. Emekçi solunu, egemen sınıfların 'Evet-Hayır' cephelerine yedeklenmemeye, bağımsız tutum takınmaya çağırıyoruz. Boykot tavrımız, aynı zamanda işçi sınıfı ve ezilenlerin yaşamsal taleplerinin anayasal güvenceye kavuşturulması için aktif politik mücadeleyle birleştirilecektir: -Kürt halkımızın ulusal varlığının anayasada tanınması. Kürt halkına yönelik kirli savaşa, operasyonlara son verilmesi, kirli savaş suçlularının yargılanması. -Herkese anadilde eğitim hakkının sağlanması. -İşçi sınıfına ve emekçi memurlara eksiksiz grev, toplusözleşme ve örgütlenme özgürlüğü. Emekliler, öğrenciler ve çiftçiler dahil herkese sendika hakkı. -12 Eylül darbesinin tüm insanlık suçlarının açığa çıkarılması, Kenan Evren başta gelmek üzere tüm cuntacıların yargılanması. Milli Güvenlik Kurulu'nun ve Anayasa Mahkemesi'nin lağvedilmesi. -Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi, zorunlu din derslerinin kaldırılması. -Kadına yönelik şiddetin insanlık suçu sayılması, kadınlara yönelik tüm cinsiyetçi hukuki ayrımların kaldırılması, kadına pozitif ayrımcılık ilkesinin tanınması, cinsel kimlikler üzerindeki tüm baskı ve eşitsizliklere son verilmesi. -Seçim barajının tümüyle kaldırılması. -Üniversitelerde başörtüsü yasağına son verilmesi. -YÖK'ün dağıtılması; özerk,demokratik üniversite, parasız eğitim. -Devlet Terörü Yasaları anlamına gelen TMY ve PVSK'nın kaldırılması, Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri'nin lağvedilmesi. -Özelleştirmelerin ve işten atmanın yasaklanması, 4/c maddesinin lağvedilmesi. İşçi sınıfı ve ezilenlerin ölçütleriyle demokratik sayılacak bir anayasa ise, ancak bir halk devrimiyle ve emekçi halk iktidarı altında mümkün olabilecektir. Referandum sürecini, 12 Eylül'ü tüm kurum ve kuruluşlarıyla sokakta yargıladığımız bir hesap sorma sürecine dönüştürelim. 12 Eylül 2010 gününde ise, cunta düzeninden hesap sormak için büyük kitle gösterilerinde birleşelim. Faşist yasalar değil, demokratik haklar! Böyle gelmiş, böyle gitmez; BU DÜZEN DEĞİŞMELİ! 30. yılında, 12 Eylül düzeninden hesap sormaya! 09.07.2010 EZİLENLERİN SOSYALİST PARTİSİ
"İşçi sinifi tarihun itici gücidur ve tarihun akişini değişturecek siniftur dedum diye "Halkun öteki kesumi yatup, ense yapacak" demedum. Köylü, memur, genç, öğrenci, sanatkâr, kuçuk esnaf... Hayde herkes tribündeki yerini alsun." Laz Marks [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
| isyan_atesi Kullanicisina Bu Mesaji Için Tesekkür Edenler: | Asibeto (08-01-2010) |
![]() |
| Anahtar Kelimeler: 12 eylulde, degil, esp, hesap, referandum, sandigina, sokaga, sormaya |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| değil, eylülde, hesap, referandum, sandığına, sokağa, sormaya |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|